Множество българи се качиха в местността Кръстова гора в Родопите. Сториха

...
Множество българи се качиха в местността Кръстова гора в Родопите. Сториха
Коментари Харесай

Християнски празник. Какво се случва на Кръстовден

Множество българи се качиха в местността Кръстова гора в Родопите. Сториха го,  за да посрещнат празника Въздвижение на Светия животворящ Кръст Господен. В нощта против Кръстовден поклонниците имат вяра, че Господ слиза на земята. 

Хора от цялата страна пренощуваха под небето към манастира " Света Троица ". Те се прекланят и пред чудотворният кръст, в който е инкрустирана парченце от кръста Господен, като насочат молебствия за здраве. Вярват, че в нощта против Кръстовден молитвите за здраве ще бъдат чути.
-->
" Всички имат вяра, че който от каквото е болен, тук е изцелен и е чута молитвата му ", показа Чудомирка от Благоевград.

" Усеща се спокойствието. Всеки по друг метод усеща сигурност и вътрешна мощ ", сподели Цветелин. 

По време на светата литургия, беше изваден чудотворният кръст, а хиляди изрекоха на глас и молитва.

" Затова сме пристигнали - с цел да се помолим, да може Господ да чуе нашите молебствия и да ги реализира ", добави Краси град Левски.

" Вярваме безусловно в чудесата. Главните ни молебствия са за благополучие на нашето семейство за здраве. Това е което ни стига. От здравето по-важно няма ", добави различен набожен..

" Не се гаси туй що не гасне. Вярата е надълбоко в душата и сърцето на нашия народ. Тя е светилна за култура на разсъдъка, вярата е благодетелен живот. Молим се Бог да даде благодатта на вярата, вярата и любовта, на християнските добродетели измежду нашия народ ", сподели митрополит Николай.

Поклонението в Кръстова гора продължава през целия ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР